Hvornår: Mandag den 27. marts 2023 kl. 10.00 – 16.00.
Hvor: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 33, 1780 København V.
For 7. gang inviterer IDA Connect til årets konference om IoT.
IoT er nu blevet modent. Hvor mange på de første konferencer opfattede IoT som nye gadgets, der kunne være ”nice to have”, er vi i dag nået dertil, at mange samfundsudfordringer ikke kan løses uden. Det gælder styring af bygningers energiforbrug, forbrugsmålinger af vand, varme og el samt et bredt spektrum af service- og overvågningsopgaver, hvor IoT er blevet ”need to have”.
Som eksempel på et område, hvor IoT har udviklet sig til en uundværlig del af løsningerne, er sikring og servicering af kritisk infrastruktur, som siden 2016 har været reguleret af EU via det såkaldte NIS (Network and Information Security)-direktiv. Med vedtagelsen af NIS2-direktivet går EU endnu længere, og en lang række områder, som er vigtige for at holde samfundsmaskineriet i gang, bliver nu omfattet, herunder nye sektorer og digitale tjenester, datacentre og meget mere.
Det kan derfor være nyttigt for alle at finde inspiration fra de områder, energi, forsyning, transport m.m., som har været omfattet af den første bølge af regulering.
Hertil kommer truslen om hybrid krigsførelse, som har sat yderligere fokus på, hvordan vi overvåger og sikrer vores infrastruktur i bred forstand.
På denne baggrund har vi valgt at gøre IoT til sikring og servicering af infrastruktur til dette års tema.
Vi vil derfor på årets konference præsentere en række use-cases, hvor IoT indgår som en vigtig komponent i overvågning og sikring af vores infrastruktur, ligesom vi - som sædvanligt - vil se eksempler på nye features i IoT-teknologierne. En DTU professor vil også fortælle om de mørke sider af IoT.
Selv om du ikke til dagligt arbejder med infrastruktur, vil du på konferencen få nyttig information om state of the art IoT.
Som noget nyt har vi inviteret studerende fra DTU, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk universitet til at præsentere deres projekter i pauserne. Vi håber, at det vil bringe fornyelse til vores branche samt motivere andre studerende til at satse på vores erhverv!
Kom, vær med og få ny inspiration den 27. marts 2023!
Program:
10.00: Velkomst og præsentation af dagens tema, herunder kravene fra NIS 1 og 2. v/partner Tom Togsverd, Indesmatech ApS.
10.10: IoT til sikring af infrastruktur - use-cases fra Aalborg Universitets 5G Smart Production Lab v/Laboratorieingeniør Per Hartmann Christensen, AAU.
10.35: DSB’s mangeårige erfaringer med IoT v/Materielansvarlig Niels Kloppenborg Laursen.
11.00: Pause – besøg de studerendes udstillinger.
11.20: The Dark Side of IoT/Digitalization v/professor Nicola Dragoni, DTU Compute.
11.45: Bliv NIS-parat ved at få styr på sikkerheden i dit endeudstyr – med bustransport som case. v/ Martin Jensen, Telia.
12.10: Frokost – besøg de studerendes udstillinger.
12.45: Hvordan kan du sikre din infrastruktur med LoRa og LoRaWAN v/medstifter Søren Manicus, Indesmatech ApS.
13.10: Sådan bruger vi edge-computing til intelligent energistyring i hjemmet v/Anders Spur Hansen, Watts (en del af Andel-koncernen).
13.35: Sådan bruger vi IoT til at sikre infrastrukturen i forsyningssektoren v/IT- og digitaliseringschef Peder Nyborg Dannenborg, Frederiksberg Forsyning.
14.00: Mine mangeårige erfaringer med IoT. v/Christian Kloch, FORCE Technology.
14.25: Pause – besøg de studerendes udstillinger.
14.45: IoT sikrer markant levetidsforlængelse af broer og andre faste anlæg v/COO Claus Klint, IBM Danmark ApS.
15.10: Sådan bruger vi i Energinet.dk IoT til at sikre vores infrastruktur v/Ingeniør Dimitris Lind Remidianakis, Energinet.dk.
15.35: Cybersikre connected services v/IoT Technology lead Anders Münster, Alfa Lava.
16.00: Hvordan kommer vi videre? v/Tom Togsverd, Indesmatech ApS.